2012-09-21

Höst, men visst är naturen fin ändå

Hösten har gjort sig påmind på många vis, regn, rusk o kyla och FY vad det blåser... Meen  när solglimtarna kommer får man ge sig ut med kameran o visst är där små GODISAR,,, bara o ge sig in i närkamp om man vill se dem i all sin prakt..
Tidlösan  kan man se förståss, Den står där ENSAM i jorden o lyser såå fint. Men den fina Skuggliljan måste man  krypa riktigt nära för att se den lila fina Orkidén-- tycker jag den liknar--
 och 
en liten sol Två förresten, lyser i en annan rabatt. Det är Hyperikumen som har kommit med nya blommor bland de härligt röda "bären"...
 Sen ska man väl inte klaga när man kan gå ut o plocka sådana här godisar på väggen??


Där blir både till morgontallriken o till  ngr goda fruktkakor..


Sen blir det lite promenad kring Vinslövs sjön. Mestadels är det Svanparet med sina 7 ungar som blir fotade, men det har blivit en hel del av "ällingarna" som klarat sig så det är en vacker samling som finns där nu.
Den helvita har funnits där i några år och i våras var den med de andra "hanarna"  o uppvaktade. Jag skulle tro att resultatet är denna  "prickiga" avkomman?? Har följt den som  liten andunge o nu är den så här fin.
               Sen har vi MR. Häger   En riktig luring. Om Ni bara anat hur många ggr jag sett honom från "stugan" o smugit ut med kameran i högsta beredskap.... Så fort han ser att man har kameran i fotohöjd  PROMENERAR HAN- sakta o värdigt-- fram i vattnet  och går in bakom Ön och är BORTA!! Alltså får jag plåta på långt håll för att få honom att fastna.. KANSKE blir det bättre nu för häromdagen stod vi ett gäng o prata uppe på gårdsplanen.. Vad fick vi se??  Jo i träden  som  finns i närheten satt plötsligt 2 Hägrar???   Jag fick upp kameran  men mot sol o fumlig o dan- Inte bild på mer än den ena!!!!   Men vi var flera som såg dem  så nu hoppas vi  att det blir ett par till våren!!!

 VAD gör man då regnet kommer skurvis o blåsten gör det ovänligt att gå ut. T o m Tessie tyckte det var
alltför tråkigt i torsdags, så det blev bara en liten runda, sen vaktade hon  Mormor.... Det föll några bitar av köttet ner till henne.. Man kan ju inte undgå att "spilla" lite när man håller på??  

Ja så fick jag lite färdigmat i frysen o gjorde några Mummabröd när jag var igång  Sååå inte ska man klaga, oväder är alltid bra för ngt..
Måste också berätta att  den 17 sept. var vädret också så gott. Då grillade vi och satt ute på altan och åt kl.6 på kvällen... VAR DET SISTA GRILLkvällen??  
Med denna kvällshimmel från den dagen 
önskas ALLA där ute en FIN HÖST- 
vi väntar väl på lite Brittsommar iaf??-- annars --
RIKTIGT MYSIGA INNESTUNDER
Må väl och var rädda om varann
STORA KRAMEN
NINNE

6 kommentarer:

Bea sa...

Hej Ninne!
Vilka små skönheter som förgyller i rabatten!
Skuggliljan väldigt vacker.
Mums...Björnbär och ett helt fat - kalasgott!

Ja, Hägern är lite påpasslig och skygg när man närmar sig den. Här hos oss gästar den vid flyttningen och kan ses om man har tur vid ortens fågeltorn och det har hänt att jag kommit på den...trevligt det lilla man kan få se av den!
Ha en bra dag!
Kram /bea

Alen Trädgård sa...

Min skugglilja bara växer o växer på höjden men några blommor är det inte i år:( fint att jag kan njuta av din då:) Ha det gott/Monne

Rosor och ruiner sa...

Tack för grattis ! Ja, nu vill vi ha en skön höst! Ha det gott!!

Rosor och ruiner sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Susann sa...

Oj vad det händer mkt nere i byn. Hyperikumen är ju bara såå fantastisk. Vi får ta och träffas i slutet på veckan ... vad säger du pm det?
Kramar från åsen

Snäckskalsdalen. sa...

Tidlösa, jag vill ha tidlösa! Här måste ut och shoppas. I gamla trädgården hade jag det och det är ju så fint nu på hösten!
Björnbär är gott, ska ta en runda och se om det finns några kvar!
Agneta kram