2013-05-14

Små utflykter i den fina våren!! Både borta o hemma!!

JAG  lägger in lite foton..   Har varit väldigt dålig här.  MEN allt är bara bra o jag hänger med - fast inte, så mycket som jag vill. Måste prioritera/heter det så?/  IAF.  Här kommer lite 
Varit ute på lite turer o prisat våren+ att jag försökt att njuta av den så mycket som möjligt i trädg. också..
9 maj var vi en vända vid havet i Juleboda. 
 Backsippa el sippor i mängder fanns på stranden.  Fick lära av en god vän att detta  är INTE backsippor utan en  FÄLTSIPPA  Syns bra nu när de blommar, med de uppböjda flikarna.   Heter Pulsatilla  pratensis,  Den "vanliga" Backsippan P. vulgaris   OBS  alla backsippor är FRIDLYSTA.  Tur att det finns kamera...

Sen har vi varit på ARBORETUM  - Kiviks Esperöd..
En skogspark- kan man kalla parkanläggn, som en herre 1922-1925 planterade 3000 exotiska träd-buskar i Mest barrträd som han  ville prova om de kunde planteras in i Sverige? Där finns mycket kvar o numera planteras "nya" buskar o träd in där.  Vad vi främst ville kolla, var det Magnolierna med allt är ju sent- så det blev "bara" StjärnMagnolier som blomma.!!
Ja så fanns dessa små härliga gula vildtulpaner? som växte bland Kirskål, Liljekonvalj o Ramslök..
 
 En  av PraktMagnolierna som  börjat slå ut..

 Jaa- å så " DEN GAMLE"  här ser han ut som en Drake på väg mot bättre tider??  Han har stått där i 500 år.  Alltså härstammar han från 1500 talet.  är 887 cm  i omkrets.  Visst ÄR han fin.. Mr  SKOGSEK
Ja så ger vi oss ut i trädg.  Olika Narcisser har  stått ganska länge nu
Jag tycker denna vita är så fin..
                       Körsbärsträdet har också slagit fullt ut.........
                      Tulpaner  lyser också upp både här  o där...
               Forsythian LYSER............                Blodboken lyser också i sin kopparröda prakt....OCH  Häggmispelträdet    är sååå praktfullt just nu.

 

De undersköna Kungsängliljorna får så avsluta denna  omgång av mitt "lilla" långa inlägg


Tror att jag kanske ska försöka att göra inlägg lite oftare????? Men som vanligt lovar inget bestämt!!  Ska iaf försöka o kommentera lite bättre till ER--- Jag är inne o läser allt som oftast, mmeeen  det där med att ge sig tillkänna????  FÖRLÅT!!!! 
ÖNSKAR NU ALLA EN GOD FORTSÄTTNING  på VÅREN  el. om det är sommaren som hoppat in direkt?
 KRAM på ER  
       NINNE


6 kommentarer:

Monica sa...

oj mkt fint hos er med.
Vi har med så fint man vill inte gå in på kvällarna. men man måste ju i säng. ha det gott vi hörs på fredag kram till er båda!

i stora drag sa...

Hej Ninne!
Kul att du kikat in OCH skrivit! :)
Så mycket fint du visar här! Det där stället med träden tänker vi nog också besöka, verkar intressant. Vilken ek alltså, häftigt!
Kram Pia

mammi sa...

Du hade inte behövt köra ända ner till Österlen för att se backsippor !!!! Över all förväntan har jag lyckats hålla liv i de jag köpte i fjor, inte illa av mig !!
Ha det så gott
Kram

Bea sa...

Hej!
Längesen sist! Trevligt att läsa och se dina vårliga blomster och som vanligt är ni där nere mycket längre hunna i vårens fröjder :)

Här är det jättefina dagar och man vill helst vara ute så länge det bara går och förstås, jobbet kallar nu och då :)

Nu får du ha en fin fortsättning på våren och hoppas du har det gott!
Kram /Bea

Evas Kvarnaro sa...

Välkommen tillbaka har saknat dig!
Vilken härlig 'tur' ni har gjort,
där skulle jag varit med,allt du visar var intressant. Vilken fin ståtlig Mr skogssek !
Backsippor plockade vi som barn,då fanns de i överflöd,jag älskar dessa ludna klockor, nu får man bara klppa dem, hi hi.
Att göra små utflykter är trevligt
Tack för härliga bilder.

Kram/ Eva

Anette sa...

Så många härliga bilder. Backsippor har jag aldrig sett i det vilda, men jag förstår att det måste vara speciellt - även om det nu var en fältsippa ;-) Som vanligt när våren kommer så händer allt på en gång och man önskar dagarna var dubbelt så långa. För man har ju vissa måsten att göra och kan inte sitta ute hela tiden. Igår hann jag vara ute för förmiddagen och fixa lite, men sen så kom åskan och ösregnet! Fast det behövdes verkligen. kram Anette