2010-05-09

Jag gick på en propp-men nu är jag på tillb.gång igen!!

Oj,vad jag är glad att jag lever o orkar jag göra ett inlägg idag Tycker ni inte om att läsa om dåligheter så strunta i o läs forts. men jag blev hjälpt snabbt o bra, så jag måste få skriva av mig lite om hur vår sjukvård KAN fungera. Hade tur o det var väl inte meningen att jag skulle försvinna ännu?? Ja, jag åkte på en kraftig hjärtinfrakt- utan förvarning. Tur i oturen var att jag kände att det var ngt alldeles tokigt Under mina år har jag haft div. smärtor-både här o där, men Detta var jävulskt- Satt i lugn o ro o tittade på trädg.prog., när det drog till i bröstkorgen 21.45 ringde gubben 112. Ambulans var hos mej 22. Packa in mej o koppla EKG efter lite strul m kontakten m sjukhusakuten blev det en vända inom akuten. Jag uppfatta en läkare utanför , "Ge henne dessa tabl.+ngt (sprutor) kör blåljus till Lund- jag meddelar" Var väl "med" ngn gång på vägen,/vet att jag pratade m amb.sköters./ men inte förrän jag låg på operationsbordet, var jag med igen -sådär. Fick besked att läkaren gjort en sprängning o satt in en stent/ballong/ Min tanke var då-Vad ska hända nu? Ska jag lligga här i Lund? Hur ska jag meddela gubben?Många problem?? Tittar till sidan!! Där står MIN ambulanskille o klär på mej o stoppar om mej.. ""Andreas?? Är du här? Jaa- vi har väntat, så nu åker vi tillb. till Krstd! Vad är kl.? Kvart i ett!! "" Fortf. lite illamående, MEN LYCKLIG, överflyttad på båren o in i ambulansen. Kl. 02.oo fick Andreas en kram av mig när han lämna mej till HIA i Krstd. Helt slut var jag nog, men vadå?? JAG VAR TILLBAKA, o LEVDE!! Efter ngr dagars instensivövervakning på Hjärtat i Kristianstad ÄVen här denna fantastiska personal, som pysslar o pratar o "donar" med en. Man har det så bra..Lite men fick jag naturligtvis ändå-- vatten i lungan mm. o så är jag TRÖTT. + vissa dagar en ilsken, lättretad o besvärlig kärring, men det får man tydligen vara- eller får o får- Jag kan faktiskt inte hjälpa det. MEEN vet ni vad det värsta har varit-- JAg har inte orkat läsa bloggar--på mer än 3 veck.--- Det första jag gjorde när jag kom hem??? Ut i trädg.m kameran i hand
Blev inte så där bra kort, men jag kunde glädjas åt Magnolian
som fortf. lyste m sina vita blom. Tulpaner,Gullvivor,Vårkrage
o i holken hade lilla Blåmesen börjat fara in o ut genom hålet!!
Vilken underbar känsla att få VARA HEMMA o kunna gå ut
i den älskade trädg.
Sen har det ju varit SVINKALLT, men igår ORKADE jag
både klä mig varmt o sen en liten runda i skogsparken,
inte mer än 2 kvarter bort fr oss., och tack vare kylan så är fortf.
vitsippsmattan kvar + att boken börjat lysa m sin skira grönska.
Ja nu får jag vila mej o så ska jag läsa ERA inlägg.
Som ni förstår blir det nog lite komment, jag har mycket att ta igen!!
Men jag vill till alla er som funderar på att göra saker i livet-
GÖR DET NI TÄNKER O VILL IDAG--
OCH NJUT LIVET---
IMORGON KAN VARA FÖR SENT
Ha det nu så gott i Era Blomstrande Hagar
En som kännt lite på våndan av att vilja men inte kunna
KARMAR PÅ ER ALLA
NINNE

16 kommentarer:

mammi sa...

Ja välkommen in på bloggen, och tack för senast. Det var faktiskt fler som var oroliga. Så himla skönt när vi fick veta att du skulle komma hem om några dar. "Hoppas de tre små rosenknopparna blir omskötta"
Jättekram Marianne

Anonym sa...

Oj,oj vad du har gått igenom. Tur man inte vet vad som ska hända en. Jätte skönt att höra att du är på bättringsväg. Ta det nu lungt när du är hemma,kan tänka mig att trädgården drar att få börja pilla i.
Ha det gott
Kramar

Knatten sa...

Ja, vad ska man säga!!! Men dina sista ord i inlägget stämmer ju, att man ska leva för idag. Man har ju ingen aning om vad som väntar runt kröken. Tur allt gick väl för dej. Massor med kramar får du av mej!! /Knatten

Bea sa...

Hej min vän!
Jag undrade faktiskt var du var och saknade dina inlägg!
Vilken upplevelse du varit med, förstår att det känns omtumlande när allt hänger på att lilla hjärtat inte klappar på som det skall, utan ställer till allvarliga incidenter.
Jag är väldigt glad att du är igång igen och hoppas du tar det lugnt, känner efter vad du orkar och kan!
Många styrkekramar till dig! /Bea

Monica sa...

Ja nu är trädgården pappas måste och din friskvård,,ta det lugnt,,och gör bara det du orkar..kram från oss alla !!!

Mimi sa...

Oj så jobbigt du har haft det. Och skönt att höra ifrån dig igen. Man undrar nog alltid lite när nån inte bloggat på länge. Nu skall du ta det lugnt och njuta av trädgården. Kramar härifrån Ängesö!! /Mimi

IreneL sa...

Åhhh vilken tur att det gick så bra! Det var tur att du kom iväg så fort! Ta det nu lugnt och bara njuuut av livet! / Irene

Anette sa...

Ojoj, va hemskt att uppleva det där, men vad underbart att överleva det:-)
Det är nog tur att man bor där man bor ibland.
Visst tänker man på ett annat sätt när man upplevt något sådant eller när någon i ens närhet har upplevt det.

Njut nu av livet i den härliga vårtiden. Förhoppningsvis kommer det lite värme också.

Kram Anette

ormbunke sa...

Oh vad glad jag blev att höra ifrån dig igen. Har undrat vad det har varit eftersom du inte bloggat på en tid. Nu hoppas jag du tar det lugnt. Jag har ju lite erfarenhet med hjärtat då gubben också blivit opererad.(By Pass) Har själv varit på arbetsprov då jag haft lite känning men de kunde inte hitta något.
Läkaren trodde jag haft lite känning av kärlkramp. Fått lite medicin. Just nu känns det bra.Kramr från Anita.

Njut i din trädgård sa...

Vilken resa du har varit med om. Skönt att allt gick bra och att du är hemma och kan gå runt och njuta i din trädgård.

kram

Madame C sa...

Vilken chock, Ninne! Jag som bara trodde att du hade så mycket att göra i trädgården att du inte hann med bloggen riktigt! Fy, så hemskt att det kan gå så fort. Tur att det gick så bra och att du är tillbaka igen:) Grattis till den vinstlotten!
Ha det gott nu,
Charlotta

Lena/isis sa...

Men kära nån, vad det kan hända otäckheter fortare än man anar. Skickar dig mängder av kramar ....Ta det nu lugnt och njut av din vackra trädgård. Kram

Jord under naglarna sa...

Nämen... Jag trodde bara att du hade annat för dig än att blogga... och det hade du ju i och för sig.
Så skönt att det bra och att din man snabbt larmade.

Beundrar din vackra magnolia och är glad över att du har möjlighet att göra det samma.

Många kramar.

Maria i Sennan sa...

Åhh va gått att du e tillbaka..har saknat dej..Maria

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Usch Ninne, skönt att ha dig tillbaka i den virtuella världen, och skönt att du skrev du vill se mina keramikskapelser "i natura".
Jag är bara 50+, men förra sommaren höll jag på att tuppa av, hjärtat sa ifrån, bakvägsinfarkt....."det var det" tänkte jag när jag fördes till akuten och återfann mig i det vita - linnet utan "baksidan"...med elektroder påklistrad och ett blodtryck på 240 till 130......men tack vare kunniga människor i rätt ögonblick på rätt plats...finns även jag kvar på jorden.
Vet du vad, vi är kanske för elaka för att släppas in på himmelen och i helvete vill man inte heller ha oss....oss som inte är helt snälla, hihi....grattis att även du hoppade av skyffeln.
Varmkram, Petra B.

Sköna o Gröna Ting sa...

Kära Ninne.., jag har precis lämnat dig en hälsning på ditt senaste inlägg men något i din sista hälsning till mig sa att jag borde kika igenom dina senare inlägg.

Vad har du behövt ta dig igenom vännen?
Jag är såååå glad att du LEVER och att du mår bra igen Ninne.., hjärtat slår på dig igen och det var bannimej inte meningen att du skulle lämna alla dina nära och kära ännu.
Njut nu av din älskade trädgård Ninne och så önskar jag dig en skön vår och sommar.
Jag kommer verkligen att ta dig på orden.., i morgon skall jag bara njuta av att var ledig och värdesätta allt det goda jag har runt mig:)

STORA kramen.....
Marianne