2010-10-19

Ett tråkigt fönster

Här visar jag alltså fönstret som ska bli Annorlunda Se förra inlägget- där jag bad om tips. Så här ser det ut idag
Alltså, dessa tre kopparlådor får nu vila fr dagsljuset
Jag jagar vidare!!
Ninne

12 kommentarer:

fotopunktMis sa...

Blir skojigt att se vad du hittar på....
Ha det..Maria

Susie på Stjärnarve sa...

...det är vansinnigt roligt att dekorera om, så det gör jag ofta!
Ska du ta bort kopparlådorna helt hade du tänkt dig? Eftersom det på bilden verkar som om det går en väg utanför, så kanske du måste ha många växter för insynens skull - eller är det en privat väg?
Annars skulle jag satsa på lite hängande växter och öppna upp i mitten och där ha några snygga höga glasdekorationer ståendes som ljuset kunde sila igenom istället.
Såg att du har likadan kruka - 3:e från vänster, den silverfärgade - som jag har.

Ninne sa...

Susie!
Ja du jag har en ganska så trafikerad gata utanför. Har t o m haft heltäck. linnegardin för hela fönstret, Nu "skiter" jag i om de glor in på oss.. men ok är att ha ganska höga växter där. Fönsterbrädan är inte mer än 40 cm fr golvet.
Silver-krukor-Ikea för ngt år sen? de är fina. Jag har plantat om ngr o därför är det ett samelsurium av krukor i lådorna. Blir så förb.på lerkrukorna. Varför ska de ha en bred kant i ovankanten som gör att de inte går ner i en "lagom" ytterkruka? Den får ju vara 4cm större?? har jagat förgäves. Det tillv. bara såna här fick jag till svar när jag fråga..
Ska se om jag får gubben med på att hänga amplar.. Där är han väldigt svårflörtad!!
Ljusramp finns ovanför glasrutorna
Ninne

ormbunke sa...

Det kanske har blivit lite väl många krukor i fönstret. Jag är inte den som vet hur man placerar krukor men är nog inne på Susies linje. Skall bli spännande att se vad du kommer fram till. Kramar. Anita

Gunilla sa...

Ta bort kopparlådorna.

Jag skulle nog placera lite höga växter i mitten fönsterna, gardinerna täcker ju sidorna.
Där ,kanske en fin lampa på varje sida om mittendelen där de höga växterna är.:o)

Det är ju lite svårt att ge tips när jag är här och inte kan se helheten.
Spännande att se vad det blir.

Ha det gott.
Kramen/Gunilla

Rosor och ruiner sa...

ja, det skall bli spännande att se vad du hittar på. Själv gillar jag när det är luft i dekorationerna, så jag hade satt små grupper av krukor med luft emellan, tex en lampa på fot vid en av gardinerna, mellanrum, två lite höga vita krukor ihop, mellanrum, en stor kruka mellanrum, några krukor ihop etc. Krukorna behöver inte vara helt lika allihop.

Maria Berg sa...

Vackert när man för det enhetligt. TUSEN TACK för hjälpen med Vinbärsgården - hade lite panik när jag skrev inlägget har varit bortrest i Berlin i 6 dagar och inlägget skulle vara färdigt innan jag åkte - så miljoner tusen tack för att du hjälpte mig. har nu lagt in det i inlägget också så att jag inte skall glömma det.
Tänker på er alla bloggare men hinner inte alltid runt. Men om inget annat knaske vi kan ses på HelenJ bloggträff nästa år! MB

Lotta sa...

Jag har bara tre stora höga väter i svarta krukor och så två höga lampor med fyrkantiga skärmar.Fyra små orkideér emellan.Gott om plats. Alldelses lagom.Jag älskar svart för det gör sig så fint till växterna.
Lycka till!!!! Det skall bli spännde att se vad det blir när det är klart.
Kramizzzz Tack för titten hos mig

Susie på Stjärnarve sa...

...att i natt när jag inte kunde somna, så låg jag och funderade på ditt fönster. Nu vet ju inte jag vad du gillar för färger eller vad som passar till övrig inredning, men soffan såg ljus ut i alla fall.
Jag skulle skaffa vanliga lerkrukor och måla (finns specialfärg) i en passande färg. T.ex. mild lime, krämvitt, rosa eller någon annan färg just du gillar. Alltså samma färg på alla krukor, men krukor i olika storlek.
Sen skulle jag ställa dom på låga vita blomfat där jag la ut antingen vita större småstenar eller små limefärgade glasstenar i olika små högar.
Dessutom göra ordentligt med luft mellan krukorna och där ställa några tjusiga - finns billiga på IKEA - glasgrejor i lime (alltså om du valt just den färgen) eller limefärgade ljuslyktor.
Mina funderingar gjorde att jag i morse gjorde om i våra vardagsrumsfönster. Ingen stor omdekoration, men det blev riktigt bra.
Man får alltså tacka för idén!
Tänk vilka trevliga "lyxproblem" vi kan ha ibland!!!

ingersord sa...

Jag håller mig till en enda sorts blommor, sätter dem i likadana krukor bredvid varandra och låter det vara lite tomt på sidan. Gruppera är mitt förslag.
Men så är jag ju en minimalist...

Anni sa...

Jag tycker att du först o främst ska bryta den långa raden. Bort med lådorna och skaffa enhetligare krukor som står i grupper - inte så jämnt utspritt. Försök också få variation på växternas höjd - skapa dynamik. I de tomrum som bildas kan du ha helt andra saker, som vackra stenar eller kanske något du samlar på.

Så vore det snyggt att ha något hängande, men det behöver inte vara växter utan hellre något som speglar ljuset; en grupp prismor, något i glas (ja, jo, jag gillar ju glas), en hängande ljusstake för levande ljus, en mobil...

Det ska bli mycket spännande att se fortsättningen!

Bea sa...

Hej!
Spännande att se vad du kommer på, det är din stil och du som skall prägla det hela och känna dig hemma med det nya.
Du kommer säkert att lyckas fint!
Kram /Bea