2010-10-11

Foto fr trädg o lite annat.

Här är en bild av äppeltavlan i Kivik Var o tittade på den 5 okt o han var ju uppsatt den 25 sept. Alltså har han "mognat" lite för mycket.Stackarn har blivit lite väl röd i facet. Vi brukar vara o kika på tavlan i veckan efter,"Äppeldagarna" lörd.sönd är det knöfullt m folk, så då ser man inte ngt. I år blev Hasse dålig just då, men var på benen igen-- så bättre sent, än aldrig Här håller han på att "ansa" körsbärsträdet- också bättre sent än - Här är lite flyfän i blommorna
och vad tycker ni om den fina
Vinbärsfuksen??
Den har inte varit här tidigare i år, men ska vara vanlig-så åå
vi blev glada när vi "hittade" den.
Altanen är "städad" men än har jag låtit
Fuchior stå kvar. Pellisarna står uppe under taket, vid väggen,
nerstoppade i lådor. De ska forslas till vinterförvaringen hos kompis
MariAnne - Jag har varit ute o svept in dem i fiberduk.Kallt redan ute
Just nu har vi endast 4 grader- så det lär krypa ner under 0-an även i natt.
Så lyckades jag få in lite i blogg o jag läser ERA så mycket jag kan
måste dock erkänna att jag blivit dålig på att kommentera.
Försöka bättra mig, men höstdeppen o lite annat sätter stopp
ibland fast man inte så vill.
Men ett är säkert- MAN KAN INTE LEVA UTAN ER--
allt som oftast undrar man- Hur har Bea, Anita,Knatten, Humlan,
Pehtra,Irene, Lena osv;; DET???? Oj jag kan inte räkna upp er alla,
men visst är det ett härligt gäng, som nöter o blöter, berättar o fotar,
man har verkligen fått många härliga "vänner" här. och visst är man
nyfiken på hur NI har det just nu??
Nu vill jag till ER allihopa bara ropa ut i rymden
GOTT ATT NI FINNS o TA VÄL VARA PÅ-
BÅDE ER SJÄLVA o ERA NÄRA o KÄRA
Ha en fortsatt skön höst- vi får ta den som den kommer
STORA KRAMEN
NINNE

11 kommentarer:

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Hejsan, äppeltavlan har jag missat i år, men nu ser jag ju den "mogne" mannen - Fniss.
Här klipps och beskärs det också.
"Synd" bara att man har ett heltidsjobb att gå till på dagarna när det är sådana soliga höstdagar. I natt hade vi endast 1,7 grader ser jag på termometern, brrr, och jag ställde inte in några plantor än.
Få ser hur dem tagit kylan när det blir ljust ute. Varmaste höstkramar, Petra B.

Lena/isis sa...

Tänk va fina de är , tavlor med äpplen. Vilket jobb...Skönt att ha höststädat färdigt . Jag är inte riktigt klar än men jag tar det som hinns . Resten får vänta :-) Ha det nu så bra och sköt om dig. Kramar

Mimi sa...

Jag har bara hört talas om Äppeltavlan. Roligt att se den! Vad fint att du fått det höststädat. Jag är lite sen och har ännu ogjort en del saker. Hälsn Mimi

fotopunktMis sa...

Så...Piraten börjr bli lite rödmosig i ansiktet...har alltid funderat på vem som tar hand om allt efter visningen...måste bli en salig mosig röra..precis som livet blir ibland..men från det djupaste reser man sej och fortsätter...du med..ha det..Maria

Susie på Stjärnarve sa...

Precis så där är det, man hinner inte alltid med att titta på sånt som man skulle se en viss tid. Men å andra sidan hinner man inte med någonting nuförtiden. Jag hann inte med att njuta ordentligt/tillräckligt av sommaren ens en gång!

Madame C sa...

Sådant är livet... Upp och ner och hit och dit... Aldrig blir det som man tänkt! Men det är alltid roligt att läsa dina inlägg:)
Ha det gott vännen,
Charlotta

Anonym sa...

Tack för att man fick se kiviks tavlan. Har inte lyckats se den i år. Har varit där några gånger förr.
STORA KRAMEN tillbaka till dig.
Och den lilla=)
Kram

mammi sa...

Det verkar som många också varit lite "slöa". Dina pellisar och även andra är så välkomna för vinterförvaring. (har t o m tat bort fjorårets löv) de du. Tavlan av Piraten är ju så himla fin, eller har varit,men som du vet har jag ju träffat honom personligen 1 hel vecka. De du. Men å andra sidan visste jag ju inte vem han var
Jag kan tydligen va hur korkad som helst, men det bjuder jag på
Kram

ormbunke sa...

Gör ett nytt försök. Min kommentar bara försvann.Det var längesen jag såg en vinbärsfuks.Äppletavlan är ju ett fantastiskt arbete. Synd att det inte går att bevara en längre tid.
Jag har fått gubben till att klippa plommonträdet.Jag har tagit in både pellisar och fuchior i uterummet. Men de kan inte stå där om det skulle bli rejält kallt. Funderar på att ställa fuchiorna där vi har potatisen. En riktigt gammal popatiskällare.Ha de gott och kramar. Anita

carolina sa...

Låter som att du/ni inte haft det helt lätt... Men jag hoppas att ni känner er bättre nu när höstvädret är som klarast och finast (och inte alltför kallt än!)
Någon gång ska jag också åka ner och titta på äppeltavla (men det har inte blivit av än, tyvärr)
Hoppas ni kan ha en fin höst! KRAM

Lotta 8`) sa...

vilken tur att du skrev en hälsning i min blogg, jag hade nämligen tappat bort dig när min blogglista försvann förra veckan! Nu har jag klickat i "följ" för den känns säkrare att följa och behålla, eftersom jag inte kan låta bli att trixa emellanåt.

Ja, du fick en kärleksört av mig, en gulblommande tror jag visst? Från Fjällbacka :) Jag tror jag fick små fotblad av dig, som tyvärr inte klarade sig :)

Gott att läsa att du har det bra. Trädgårdstiden ämnar inte mycket tid för bloggeri men nu när det är "städat" och undanplockat därute, blir det mer tid över för besök hos andra, se vad ni har för er osv.

Ja, det är lätt att bli lite höstdeppig, speciellt idag när det var kulet och grått och solen var helt borta. Snart kommer regnperioden.... jag botar det med att titta på bilder från sommaren, planera lite för nästa säsong, en stickning eller en bra bok - och läsa bloggar förstås :) Så vi är två som får lova bot och bättring när det gäller kommentarer ;)

Ha det gott, :)