2011-01-28

Inte en Fågel -Inte en blomma- bara snö?? Hela jag längtar vår o sol

VIKTIGT UPPROP!!! RÄKNA FÅGLAR!!!!! VINTERFÅGLAR INPÅ KNUTEN..28 - 31 jan. gå in på www.sofnet.org Det är denna helg som det är dags att kolla in hur många små vänner det finns på matställena.??? Vi har fågelbordet här nedan o talgbollar o nötter har vi också MEEN vi har inga fåglar???? De försvann i början på jan. Ngn enstaka har tittat in - 2 Talgoxar-1 Blåmes- 1 Skata Koltrastar som vi hade 7 st av före nyår har bara 1 skymtat i häcken? Undrar så var de är??? Det är väl inte konstigt att man deppar?? Tänkte den hemska tanken att det inte skulle bli ngt fågelkvitter till våren i trädgården?? Dessutom var jag ute o sökte efter julrosknopparna den vita blommande ju innan snön kom- men nu ligger snön ff över rabatterna där de växer!! OK- här ovan lyser faktiskt gräsmattan grön på sina ställen det var den 25 jan. och nedan så SKINER SOLEN o det är den 26!! Vet ni vad gubben o jag gjorde då?? Vi tog på oss vinterrocken o svepte en filt om benen OCH SÅ SATT VI PÅ ALTANEN O LAPADE SOL I TRE KVART!! Vad klagar jag egentligen på?? Jo--- Sen blev det mera snö på kvällen- o strax efter blev det MINUS 12 grader... Tycker inte om sånt väder... Är en sån där tokig Kärring som känner väder i lederna-särskilt knäna- o sen skyller jag allmäna deppigheter också på vädret??? Jaja, vet att det är många som känner det lika o värre-- meen just nu är det mej, det är synn om?? Såååå----- det var skönt att skriva av sig lite o så vet ni varför jag inte varit precis flitig på bloggen på sistone..
Igår skaffade jag iaf en härlig bukett TULPANER
Den får jag skicka till alla ER som tittar in här-
Jag har fått fler följare osså o det är ju alltid toppen.-- Sen vill jag tacka för alla goa kommentarer, som jag fått
och även för de som kommer//ja, jag vet att Ni är många
som lurar där ute i etern// och det är så härligt att ha alla
dessa "vänner" som uppmuntrar o hejar fram en.
//På tal om heja fram.. Visst var våra killar duktiga??
3 i målskillnad- Inte illa alls-tycker jag// Kanske ?? tar det ännu ett tag innan jag kommer tillb. här??
Somliga kallar det bloggtorka o det är väl det minsta man kan säga??
Jag som älskar att skriva o "tjata" har tappat även den gnistan.??
Ännu är det långt till vår
innan rönn i blomma står???
/nej inte ens så ska det låta/
Jag tror,, jag kan lova iaf,, att ERA bloggar kommer jag att titta in på
för där finns alltid så mycket positivt att ta till sig.
Ska försöka att även lämna ett litet spår och naturligvis blir jag extra glad om Ni
som har orkat med mitt gnäll också lämnar ett litet spår efter ER
Tack för att ni finns och
Stora stora KRAMEN på er alla
NINNE
PS.
Är inte helt innesnöad.
Skall på REVY på söndag i Arlöv
Väntar oss en riktig SKRATTafton??
Ds

8 kommentarer:

Rosor och ruiner sa...

Visst får man klaga - på sin blogg gör man ju som man vill! och vintern har man alltid rätt att klaga på eller hur! :o) Vad ljuvligt det lät att sitta ute i solen, sånt man ju verkligen längta efter! Ha det gott!

Susie på Stjärnarve sa...

Jag tackar för dom fina tulpanerna, lila är alltid rätt!
Det är klart att man ska kunna gnälla och klaga lite på sin blogg, det är ju en jättebra säkerhetsventil. Om man inte fick det så kanske man blir en "surkälling" och det vill man ju inte.
Vi har massor med fåglar här, dom hörs inne i skogen, men ingen mat åt dom. Har man hund som äter fåglar och fågelmat så aktar man sig noga. Men dom verkar trivas och klara sig bra, trots all snö!

LindaLunda sa...

Kommer du ihåg förra våren??
Det gör knappt jag för ena dagen var det vinter... och så PANG var det sommar!
Våren var två tre dar ???? Eller nått sånt!
Ta dig en paus... den blir nog inte långvarig.... vet ju själv hur det är!
Plötsligt händer det något som man spricker av att få berätta!

mammi sa...

Fina tulpaner i alla fall. Men en sak skall du veta, "era" fåglar har inte flyttat till oss.Har faktiskt bara sett 4-5 Pilfinkar, men däremot har vi haft 2 st Gråsparvar, som numera är sällsynta, Hackspett och Nötskrika, men de är ju så stora och vackra.
Vi får väl stu ut med vädret, men en positiv finns det. Får ändra tiduren på rätt håll.
Kram

ormbunke sa...

Vilken underbar bukett. Tackar så mycket. Och lite gnäll här också. I natt fick vi 4 cm snö så det var inte roligt att sen när man vaknade. Sen har gubben varit på sjukhuset för observation. Misstänkt hjärtinfarkt, men som tur va så va det inte det. Men han har blivit grundligt genomsökt. Fåglarna finns här om du vill se några. Men hur skall man kunna räkna dem. Det är ju säkert samma fåglar som kommer igen. Inte kan jag se någon skillnad på en talgoxe och en annan talgoxe. Ha en bra fortsatt helg. Kram. Anita

Monica sa...

ja det är lite tungt ,,men idag var vi inne i Karlshamn och där såg vi med gräset ,,det gör vi ju inte här hemma,,så var det plus två grader härligt. men ni ska ju på revy så det kan väl piga upp lite.

Gå in och kolla Emblas blogg ..är med hennes bild kurs..ha det gott ,,håll ut våren kommer hälsa pa ,,ni kunde räknat fåglar hos oss,(för jag har liksom inte ro att sitta där),,,men till frukost idag hade vi en hel flock Domherrar, sedan kom vår lille stjärtmes,,eller vad det heter,,svart vit ,,så var det ju herr och fru koltrast,,sedan var Boysen ute och jagade dem lite,,men vid lunch när vi kollade ut vart det lika fullt igen,kram Monica

Bea sa...

Hej mina goda bloggvän!
Var inte ledsen för det kommer säkert en vår till dig snart, men förstår att känslan kan vara svår att få tag på med minusgrader och snö.

Fåglar är trädgårdens liv vintertid och ger mycket nöje för sinnena. Hoppas de har en paus och de återvänder till dig, eller har grannen köpt en godare frösort månne?

Underbar tulpanbukett!

Ha en skön söndag!
Kram / Bea

Jord under naglarna sa...

Underbar tulpanbukett!

Jag var knappt hemma på hela helgen annars hade jag tänkt räkna fåglar jag med.

Det låter jättehärligt med altanmys i solskenet!!
Här har vi 20 minus på morgonen och kan ha 2 minus på dagen - det går upp och ner snabbt som bara den.