2012-10-13

Regnbågens färger ! Physallis att övervintra??

Det har varit Regn, regn och åter regn....men strax före 5 gick jag iaf ut en liten svingsa.!! Tyvärr räckte inte min kamera till att fånga det fina. Snacka om ALLA REGNBÅGENS  FÄRGER
 Jag tog ngr kort på "bägge håll" över grannens hustak.. Detta har jag faktiskt ALDRIG sett förr......
Så vidunderligt vackert, starkt i färgerna (blir ju inte så i bra med min kamera) men jag lyckades "nästan"  få  två kort på samma höjd.. Det var inte många minuter den var var så hel.....o sen fick jag "COLLAGA"  ihop dem.. 
 Så var det min Phy. eller Kapkrusbär el.. ---kärt barn många namn.. Tack för tipset att man kan övervintra dem- INOMHUS--  DET GÅR BARA INTE-- Jag har ett väldans jobb med att få plats till Fuchior, Begonia?, Afrikas Lilja, Rosmarin, Olivträd-- i garaget- Gubben vill ha lite plats där han me´--.Pelargonerna har jag fått sätta inne.... Dessa Physallisen är två st. o de är ca 2 m, både höga o breda,. Inte lätt inte...Är det ngn som känner för det får Ni gärna hämta dem. De står tills frosten knäckt dem.  MEEN, jag har plockat av en hel del gröna o lagt inne+ en gren som stormen bröt av för ngn vecka sen,. Den satte jag i vatten o skalen börjar iaf bli gula på de frukterna.???
                                                      OCH SÅ TILL SIST..... 
                              Trädgårdens sista för i år-----  Frostnupen , men  

                                        En underbar liten ROSENKNOPP, minner om hopp

                                      HA EN RIKTIGT BRA SÖNDAG
                                                och mysiga innekvällar  i det våta utevädret.
                                 STORA  KRAMEN
                               NINNE


4 kommentarer:

Alen Trädgård sa...

Har faktiskt aldrig heller förr sett så många eller så vackra regnbågar som i år;) Duktigt av dig att "få ihop" två olika bilder sådär:) Ha det gott/Monne

Susie på Stjärnarve sa...

Vilken bild! Igår var det regnväder här, men idag är det strålande sol - som jag hoppas håller i sig så man kan ta en skön prommis med Santos.

Evas Kvarnaro sa...

Kanon bra att få ihop bilden, hur du nu har gjort,men man lär sig alltid nåt nytt. Regnbågen slår alla rekord som bästa bilder.
Nu är det innekura-tider.
Mys på önskar/Eva

mammi sa...

Jag har också odlat Physalis, eller kapkrusbär som de heter. Blev faktiskt många att plocka av. Fick ett tips, plocka av dem efterhand och förvara dem i en öppen burk. Vilket jag gjorde, till vad nytta. Ett "gäng" möss tog sig in och knaprade på de flesta. Fick fler och de gjorde jag sylt på, kanongod.
Ha det gott, och tack för titten hos oss.
Kram