2011-06-17

lite Sommarblom o så blommar det

Vi "råkade" komma förbi en skylt - Blommor--uppe i skogen på Nävlingeåsen BOCKEBODA Blommor tror jag den hette-- Där var -vill ha- fast jag egentligen har fullt, men lite smågodis kan man alltid peta ner. Här ser ni lite av det-får nog skaffa en till kruka? Sen har Riddarsporren börjat blomma. Den är blå och i fjor hade jag en vit- ja den står vid sidan bara lite senare i blommning- men denna blå är tydligen frösådd av den vita?? Jag är inte alls ledsen för att jag fick en blå också- jag som älskar blått. Så måste jag visa mina nävor. Har liksom inte tänkt till tidigare, trodde där var 2 olika osså var där 5st Lila små skapelser är ju också så välkomna.... Klicka upp dem så syns de o så kanske ni vill ge mig namnen på dem. Den sötaste är nog den längst ner t vä. en sån härlig kudde i växtsättet. Nu är det uppehåll o solen skiner (kommit 10mm inatt) så jag får ut o påta ner lite av inköpet. Ha det gott o njut blommningen NINNE

9 kommentarer:

Glädjekällan sa...

Gillar också nävor. Både bladen och blommorna.
Trevlig helg
Birgitta

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Visst, där det finns hjärterum....
Jag kommer inte heller förbi en skylt "Plantor" utan att kika in ;O)
Trevlig Helg, Kram petra B.

mammi sa...

Inte värt att vi kör dit, kan ju bara inte låta bli att handla, blir säkert kanon när de kommit på plats. Hade c:a ½ m kvar av rabetterna vid infarten, när det kom världens skyfall, får va till i morgon.
Ha det så bra
Kram

Susie på Stjärnarve sa...

Underbara bilder och nävor kan man ju ha hur många som helst! Jag har dessutom upptäckt att dom sprider sig rätt bra också, väldans trevligt!!
TREVLIG HELG
Susie

ormbunke sa...

Det förstår jag att du inte kunde motstå de där blommorna. En murgrönsviol fanns bland krukorna. De är så söta. Nävan längst ner tv tror jag är en Blodnäva Max Frei då jag har planterat några såna framför rosrabatten.Snart slår mina riddarsporrar ut också. Blir säkert bättre i år då de inte blev så bra förra året efter omplanteringarna. Nu vill vi ha sol efter regnet för nu har jorden fått en rejäl rotblöta
Ha de gott i helgen. Kram. Anita

Anonym sa...

Ville bara önska dig en härlig midsommar!!
Kram
Lena

fotopunktMis sa...

I denna ljuva blomstertid..önskar jag dej å de dina..Glad Midsommar..Maria

Bea sa...

Hej!
Nävor är söta och finns ett antal av hos mig.
Här vräker regnet ner trots att helgen närmar sig, fördelarna är visserligen att pollen sköljs bort ur alla träden och växterna och blommorna får naturlig bevattning :)

Hoppas på bättre väder i morgon!

Önskar dig en riktigt skön Midsommar!

Kram /Bea

Lena/isis sa...

Tittar in och vill önska dig en trevlig midsommar.

Kram