2012-11-30

Hund-skogspromenad.Pastejbak- Kransbindning Klart för ADVENT

Klart o kallt -2 så man ska väl inte klaga..Han där i det svarta var  full i onsdags, men först i kväll kunde man se honom.  Nu  får vi försöka lita på SMHI?? Har lovat sol här både lörd.o sönd.??

I går. var vi en tur i skogen  o med oss hade vi lilla goa Tessie. Hon njuter av att springa där uppe på "åsen" . Där har hon varit med oss många ggr när vi passat henne- Nu ligger där tyvärr en skjutbana  och hon är skotträdd.. Hon är 8a år  o förr vardet ingen större aktivitet där- det började för 2 år sen-- så nu blir det ytterst sällan vi kan ta våra prommisar där..   MEN igår var det bra... Vi gick ngr rundor på olika håll-- så hon fick besöka lite av alla sina "gamla" ställen..
Hemma igen satte jag igång att göra leverpastej.  Den blev riktigt god..
Idag hade jag bestämt med en kompis att vi skulle göra dörrkrans. Hon skulle komma på em. så det blev full fart Jag hade ju inte fått upp ljus o stjärnor. Men jag fixa det.De gamla stjärnorna o stakarna  kom på plats o gubben bytte ngr trasiga lampor ..Sängkammare o kök är klara för advent. Julgrejorna fårvänta lite!!

Sen blev resultatet av MIN kransbindning så här o den duger till mej..
Här sitter den till hög.vid entrén o så får jag se om jag kan plocka ner höstkransen som sitter på dörren  o fixa till det lite mer, en annan dag...  Vi  måste avbryta o ha en god fika som min lille Gubbe ordnat. Ja o så blev det en massa prat-- Var blev den em av???  Tiden går fort i vanliga fall o ännu fortare när man har roligt!!
Tycker entrén ser rätt inbjudande ut så välkomna o titta in.... Jag får kanske visa lite mer, när "Tomtar o Troll" krypit fram ur vrårna?? Men det ska bli  lite bakat också så där finns ngt att fika på..
På sönd  har vi skyltsöndag här i byn. Då ska vi gå en runda  för de har ju lovat sol så det kan det vara rätt så mysigt, även om det inte är som förr??
Nu kallar John Blund o Nannekudden på Ninne!!!
                  HA  EN RIKTIGT BRA ADVENT
             STORA KRAMEN        PÅ ER ALLA 
                                                           NINNE

8 kommentarer:

Emelie Viklund Hermansson sa...

Du har ju hunnit med en hel del på bara en eftermiddag! :) Jättefin krans! Ha en fin 1a advent! :)

Susann sa...

Ja nere i byn lyser flitens lampa :)
Pastej-bak .... får nog allt bli ett besök nedför backen snart :)

ormbunke sa...

Så kul att pyssla speciellt med sällskap. Jag och yngsta barnbarnet bakade pepparkakor. Tyvärr har jag svårt för att gå för tillfället då artrosen i det ena knät spökar men vi skall försöka ta oss ner till stan i em. på julskyltningen och bl.a lyssna på vår dotter i Dizzy Dames som skall sjunga på en pub.Jag blir visst aldrig färdig att skriva ett mail .Arne skall iaf göra en ny röntgen om en månad.
Han kom just och sa att ni skulle få 10 cm snö. Så fram med snöskyffeln. Ha en bra adventssöndag och hälsa gubben. Kramar.

Evas Kvarnaro sa...

En mycket trevlig dörr-krans blev det. Tiden rinner iväg när man har kul, så brukar det vara.
Någon snö har vi inte fått, bara lite puder på marken, men kyla brrr
Men det är julstämning i varje hus.
Må fint/ Eva

Susie på Stjärnarve sa...

Naturligtvis så gick jag in på din andra blogg - men där lär du ju aldrig se svaret! Du frågade var vi köpt LED-lamporna till adventsstakarna. Och det var på Clas Ohlson förra året.
Trevlig 1:a advent!
Susie

i stora drag sa...

Hej Ninne!
Du är så pysslig och huslig av dig! Där är jag nog lite "latare". Fin krans du gjorde!

Tack för din snälla kommentar! Ja, jag tar också de flesta fågelbilder genom fönsterrutorna, annars flyger fåglarna bara iväg. Men du, de är lite kräsna tycker jag, de sorterar gärna bland de där fröblandningarna och slänger ut massor som inte duger! Solrosfrön och jordnötter är bäst tycker de!
Kram Pia

Knatten sa...

Mums gott med hemmagjord leverpastej. Jag har gjort det en gång för många år sen o det var såå gott men alldeles för mycket jobb så numera får jag drömma om den o köpa färdig.
Du vann förresten andra pris i min tävling. Kika in hos mej för att se hur du ska få ditt pris.
//Knatten

Monica sa...

oh mysigt mamma. Nu är det snart andra advent och fruktansvärt kyligt, hos er med gissar jag. Denna helgen ska vi bara ta det lugnt, är helt slut medicinen sliter på mig, hoppas ni mår bra båda vi hörs kram till er båda!