2010-01-27

Evinneligt snöande o långt till vår

Posted by PicasaJa så sitter man här innesnöad.,mer än vanligt.
I fm var det si så där o man tänkte -- Nu har det missat oss- men ack nej. Fr 10e i fm har det kommit snö med vindbyar o lagt sig tom på fönstern . På collaget ovan ser ni tidig fm bild fr trädgård o sen em bild fr mitt fönster. Inte alls skönt. Jag vill ha vår. Då är det bra med lite krukväxter Jag får visa ett litet svep över mina blommande krukväxter, det är betydligt trevligare. Orkidén är kvar sen nyår o står ju lika fin. Tulpanerna är ju härliga med sin djupa mitt, O så måste jag berätta om min Clivia. En liten planta fick jag i arv efter min svärmor 2003 och jag tyckte att den får väl leva , frisk o grön. Den har stått i "skamvrån" lite undangömd sådär, för inte är den så där särskilt extra med bara ngr blad./den var inte så stor när jag fick den/ I fjor våras satte jag ut den på altanen för den är var ff grön o fin..o den stod också där på golvet i ett hörn/skamvrå??/ tills jag skulle ge den lite vatten o näring! Vad får jag se? Jo en blomstängel på väg.. Den kom fram i centrum o där stod den o blommade ute i säkert två mån. massor med humlor var inom o fick sig ett skrovmål. Jätteskoj. Så satte jag in den sent i höstas tillb. i skamvrån. Jag lät den kraftiga blomstängeln sitta kvar. Kan man möjligen få frö? Ja bara på skoj tänkte jag.. Där har den stått bakom en soffa- men när granen åkt ut, skulle jag jag ju kolla Blomskamvrån! Vad tror ni jag fann?? En clivia i knopp. Nere i bladrosetten fanns en ynklig blek blomstängel, som inte orkat upp- långt fr dagsljus osv.. Jag kapade den gamla blomstängeln och satte fram Clivian i fönstret o HÄR ser ni vad jag fick. o så finns det de som säger att Clivian är svår?? man ska tydligen gömma o glömma, så blir man belönad. Idag har jag exprimenterat med min kamera. Har läst in lite grejor som man kan göra med den- utan för mycket besvär-jag har bara haft den i 3 år-- o sen har jag fixat med olika ljus o skuggor på Picasa på datorn. Ngt måste man göra när snörn yr o lägger sig tom på fönstren. Försökte även göra lite grejor här i bloggen-- med tipsen fr Irene, men när jag går in o ska kolla Era bloggar så blir det såå mycket läsande på allt som är SÅÅÅ intressant o kul, så det har inte blivit ngt extra där. Det lär bli fler Innedagar- innan snön ger sig- så jag kan nog göra lite där med. Ja så blev det lite historia här o jag kan bara önska er alla BRA DAGAR i detta snöiga land där vi är många som väntar VÅR!!!! Kramar fr Ninne

9 kommentarer:

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Håll ut vännen, kylan har tagit ett förkläde flera storlekar för stor...snart smälter snön.
Och så ska jag bjuda alla Skåningar på Söderslätt att komma hit till mig och starta en alldeles säregen Cirkel. E´du me´????

Ninne sa...

Petra; Vad är det du säger??? Det verkar toppenintressant. Klart jag är med om jag bara vet . Måste kolla
Ninne

ormbunke sa...

PS! Jag glömde skriva att din text är lite svår att läsa.
Antingen får jag skaffa andra glasögon eller så kanske du kan göra texten större.Tackar på förhand. DS! Kram

IreneL sa...

Här har det också snöat en massa och det känns lååååångt till vår!! / Irene

ormbunke sa...

Kommentaren gick tydligen inte in.Jag skrev om ovädret här också och om att jag har en clivia på lut som jag fått som ett skott.Syns ingen stängel ännu.Kram Anita

Maria i Sennan sa...

Hälsning från mej till dej...jo nog har vi fått snö så det räcker..och blir över..MEN..snart e VÅREN här..Ha det..Maria

Glädjekällan sa...

Ni verkar vara mer 'insnöade'än vad vi är här;-)
men vårlängtan är nog lika stark.
Ha det gott
Birgitta

Sköna o Gröna Ting sa...

Hej Ninne!!!
Tack snälla för din underbara hälsning och vad roligt att du ville vara med imin tävling om brevlådan!!!!
Vilken härlig reklam du har gjort för min blogg.., tackar och bugar:)

Snö i Skåne, ja, det hör inte till vanligheterna inte!
Kommer ju själv ifrån Skåne så jag vet ju hur snöfattigt där är ner annars.
Nu har jag bott här uppe i Dalsland i fem år och här är det bannimej vinter.., så det står härliga till!
Synd och säga att jag njuter av det, är mer vår/sommar människa och jag njuter av din header bild du har med all grönska, den får mig att längta:)

Roligt att få kika runt i "hemmamiljö" där det växer så det knakar.., kan sakna Skåne och den tidiga våren vettu!
Önskar dig en lång och skön helg Ninne!
Kramar till dig...
Marianne

Susie sa...

Här är det också hård vinter, även om solen just idag råkar skina. Men.....det är MASSOR av snö och ganska kallt, -5 grader.
Som synes har jag (nästan) gett upp hoppet om TB och hamnat här istället. Fast man får väl se vad som händer efter helgen.