2010-01-29

Fågelräkning-Fre.lör.sön

I natt trillade tempen ner igen -10,5. o nu har det stannat kring -6 -7 så det är inte så där skönt. Dessutom blåser det o dalar lite snöflingor ner fr grå himmel. Då är det skönt att sitta i köksfönstret o studera fåglar. Inte toppenbilder, men ni ser lite av våra besökare. Vi har 6 st Koltrastar som SLÅSS om godbitaren--äpplen har tagit slut så vi måste köpa fler till dem idag-- o på hö bild ser ni hur de tom krånglar sig fast på boll-hållaren o plockar talgbollar till sig. Vi har suttit långa stunder idag o njutit av deras agerande. Förutom Koltrast har vi Bergfink. Bofink, Pilfink,Grönfink,Talgoxe,Blåmes,Rödhake Tidigare har vi haft ngr Steglitzor. 3 Ringduvor. Uppe i molnen ovanför seglar Glador, Ibl jagad av Korpen, o naturligvis kommer Skator o kråkor också. Inte precis välkom.för dels äter de upp rubbet o sen är de SÅ "Dumma" på våren när de tar fågelungarna. Vi gillar dem inte fast de är vackra. SOM JAG SKREV I RUBRIKEN SÅ ÄR DET FÅGELRÄKNING DENNA HELG,gå in på http://www.sofnet.org/index.asp?lev=5589&typ=1 här får du uppgifterna o här kan du sen skicka in dina iaktagelser. Jag har hållit på i flera år o det är faktiskt intressant när man jämför genom åren.. Nu måste vi ge oss ut o köpa äpplen till dem o får kanske ha lite gott till oss själva? Får hoppas ni får bra helg o så önskar vi SOL till alla Varma kramar fr Ninne

5 kommentarer:

NinaVästerplana sa...

Tack för påminnelsen o länken.... Höll på o missa detta. Började förra året o vill gärna fortsätta... Får fylla på automaterna o hålla koll imorgon ;-)
Ha´t himla gôrgôtt i helgen
Nina

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Hej Ninne, jag har också hört om fågelräkningen på radion när jag hade min äventurliga hemresa igenom snödrivorna igor kväll. Här fladdrar våra fjäderklädder vvänner också flitig.
Ska köra till affären nu och handla fler osaltade nötter och ister för att fylla blomkrukorna igen med fågelmat. De stackarn har det tufft denna vintern.
Må gott och ha en supermysig helg!
Kram från Petra B. vid braskaminen med hund och katt som myser och en flitig gubbe som skotta snö för glatta livet....hoppas att han få ut bilen till byavägen....annars blir det endast löst fågelmat .....och äpplen som vi har kvar av egen skörd.

kullervilla sa...

Hej Ninne
vad roligt att hitta till dig och din nya blogg. Här går det också åt många kilo äpplen till koltrastarna. Har haft från egen odling till nu. Men har man börjat så måste man fortsätta, så vi får ta en tur till affären.
Kramiz//kullervilla

Anonym sa...

Det där med att räkna fåglar är nog inget för mig, alla skule bli en och samma art, jag är oduglig på fåglar.
Ha en fin lördag
Kram Susanne

Annika Christensen sa...

Hej!
Läste just på en annan blogg om detta. Hade jag missat totalt.
Däremot har jag varit och bunkrat mera fågelmat idag för det går åt mycket när det är kallt.
ha det gott
annika