2010-01-09

Kölden släpper, men blåsten gör det väl värre?

Ja så har termometern- efter -16grader krupit upp till + - 0 ute en runda i solen i em-- skönt

Nu har vi hunnit med att fira vårt Guldbröllop- Nyårsafton och jag har nollat också. Smet iväg hemifrån den dagen ,men fick ju många kort o häslningar-både på data o tel. Det var skönt att ha det över. Nu är det som vanligt igen.

Granen åker ut på månd. o idag har jag satt undan utblommade Ammaryllis + lite hyacinter--Tänk när jag kan gräva ner dem i trädg. Mmmm visst längtar vi??

Nu får Ni ha det så bra i hela vårt snöiga land

MED EN STOR KRAM från NINNE

och njuta av min tokiga,--Härligt röda Amaryllis, som har blommat med en stängel-men denna orka inte längre- men högt där uppe är ännu en.

Ds

4 kommentarer:

ormbunke sa...

Många kramar till er båda med gratulationer i efterskott.Ikväll har vi 2 minus men vinden är iskall.Det blev jättefint att blommam inte orkade längre. Tvärtemot att de brukar bli alldeles för långa så det händer att de välter.
Jag har fortfarande Amaryllis som knoppar så det tar ett tag innan det blir slut.Är du sån som sår en massa fröer?Man läser ju hur bloggarna köper och köper. Jag har nästan slutat med det då det är för jobbigt att sköta.Sparat frö från chilin och paprikan så jag får se om jag sår dem. Blåvingen har jag inne där det inte är så varmt så jag hoppas den kommer igen med blomning i år också.Ikväll ärvi bjudna till dottern på mat och skall spela ett spel de köpt. Skall bli kul.Har inte mammi ordnat nån annan blogg. Ha de gott. Anita

Susie sa...

GRATTIS till båda jubileumen!
I år fyller min gubbe 70 och själv blir jag pensionär, men än så länge är jag "bara" 60+ (dom sju månaderna är jag mycket noga med - *ha, ha*!).

Det är inte klokt att ni i Skåne haft så vansinnigt kallt!? Här var det som värst -7 för några nätter sen, men dagen efter var det bara -4. Sen dess har det återgått till att vara mell 0- och -2, fast vi har mycket snö. I och för sig så är ju det bra för växterna, så man ska väl inte klaga!/Susie på Stjärnarve

Anonym sa...

Så du har oxå övergett TB, så även jag , har precis börjat blogga på blogspot jag oxå.
Grattis till Er båda. Visst är det skönt att kylan börjar ge med sig och att vi går mot ljusare och varmare tider och trädgårdsarbete.
Härlig färg på amaryllisen.
Kram

NinaVästerplana sa...

Vad roligt att hitta dig här! Bättre födelsedagspresent kunde du väl inte ge dig!
Grattis till både de 70 o de 50..... o hälsa livskamraten ;-) Hittade Mammi också via en kommentar hos mig....
Ha´t himla gôrgôtt
Nina